Despre espadrile

Espadrilele sunt originare din zona muntilor Pirinei, unde sunt foarte populare atat in zona spaniola cat si in cea franceza.

Denumirea deriva de la numele unei plante mediteraneene asemanatoare cu iarba, "esparto", din care se impletea sfoara si defineste o incaltamine usoara, confectionata din panza si cu talpa din sfoara.

Espadrilele au fost purtate in Catalunia (Spania) inca din secolul XIV si incepand din secolul XVIII si in Tara Bascilor din Franta. Devin foarte populare in Franta incepand cu secolul XIX.

Produse in cea mai mare parte artizanal, dupa un mestesug transmis din generatie in generatie, folosind materii prime naturale (bumbac, iuta, in sau chiar piele), espadrilele sunt astazi puternic asociate cu universul naturii, destinderii, timpului liber, conferind libertate de miscare si senzatia de bine. Pentru a spori durabilitatea talpii si a-i conferi impermeabilitate, fata externa a talpii este acoperita cu un strat subtire de cauciuc.

Prin natura lor "eco-friendly", espadrilele revin in actualitate in ultimii ani. Panza de bumbac din care sunt confectionate fetele si talpa din sfoara de iuta permit respiratia pielii si induc o senzatie de bine si confort chiar si in cele mai calduroase zile, putand fi purtate de primavara pana toamna tarziu, atat de femei cat si de barbati.

Produse intr-o larga varietate de culori, espadrilele pot fi asortate oricarei tinute, de la primele ore ale diminetii, prin oras, la munte sau pe malul marii, pana tarziu in noapte, pe ringul de dans. Fiind foarte usoare iti dau senzatia ca te misti ca si cum nu ai fi incaltat cu nimic.

Dupa ce ai pus prima data espadrile in picioare iti va fi foarte greu sa renunti vreodata la ele!